Mike de Raay

Servicemonteur, Welzorg Rotterdam

“Met elkaar denken in oplossingen en aanpakken”

niets is te gek

Ik had storingsdienst. Het was al laat in de avond toen ik werd opgebeld door een van onze klanten. Hij was op de camping en had panne met zijn elektrische rolstoel. Of ik bij hem langs wilde komen om de rolstoel te repareren want hij moest die avond nog naar huis. Helaas, dat ging niet want de motor was totaal uitgebrand. Maar die man moest nog wel thuiskomen en dat was best een uitdaging om half 11 ’s-avonds.

Toch maar naar de camping toegereden en een taxibus gebeld. Ik heb hem met rolstoel en al ‘ingeladen’ in de taxibus en met z’n drieën zijn we naar zijn huis gereden. Eenmaal daar aangekomen hebben we de beste man weer ‘uitgeladen’ en veilig thuis afgeleverd. Tja, in dit vak is niets te gek eigenlijk. Deze man had hulp nodig en dat verleen je. Met elkaar oplossingen zoeken en aanpakken.

“Ieder heeft zijn leven. Daar mag je nooit aan voorbij gaan”

een band scheppen

’s Ochtends vroeg ben ik vanuit de vestiging weer naar hem toegereden met een leen-hulpmiddel. Zodat hij weer mobiel was en er op uit kon. Ondertussen heb ik het onderdeel besteld en de rolstoel gerepareerd. Binnen een week kon ik het weer bij hem afleveren. Een ervaring rijker, voor beiden. Dat schept een band, zo’n bijzonder avontuur.

Of ik trots ben? Uiteindelijk wel ja. Het belangrijkste is dat de reparatie goed uitgevoerd wordt en dat het resultaat is dat de klant goed geholpen is en verder kan. Niet iedereen kan dit werk doen. Je moet mensen-mens zijn, begrijpen in welke situatie mensen met een beperking zich bevinden en je moet inlevingsvermogen hebben. Werken met de techniek is mooi, maar werken met mensen is ook mooi. Deze twee komen samen bij Welzorg. Als je iets kunt betekenen voor een medemens is dat geweldig.

Ik ben al jaren monteur en ben geneigd om snel bij iemand binnen te stappen. Maar je moet hier niet te licht mee omgaan, want je komt wel bij een cliënt in zijn eigen vertrouwde omgeving. Daar moet je wel respect voor hebben en tonen. Ieder heeft zijn leven. Daar mag je nooit aan voorbij gaan. En daar maak jij af en toe een belangrijk deel van uit. En dat is heel mooi!

Bij Louwman Group zijn we altijd onderweg naar morgen. Niets is zo spannend als de volgende stap die je zet. Kom je ook verder?

Vacatures 187

Bij Louwman Group zijn we altijd onderweg naar morgen. Niets is zo spannend als de volgende stap die je zet. Kom je ook verder?

Vacatures 187