Louwman Fairshare

Een initiatief uit het MVO-programma

Louwman voelt zich als familiebedrijf verantwoordelijk voor huidige én toekomstige generaties. Wij willen als groep een betekenisvolle bijdrage leveren aan de wereld om ons heen. Direct, met onze diensten en producten. En indirect, met initiatieven zoals Louwman Fairshare. We staan midden in de maatschappij, ontlenen daaraan ons bestaansrecht en beseffen dat ons handelen een direct gevolg heeft voor de gemeenschap. Al 100 jaar!

Het MVO-beleid van Louwman

Ons MVO-beleid is gebaseerd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (in het Engels afgekort tot SDG’s) en vijf doelen in het bijzonder. Voor Louwman zijn deze vijf ontwikkelingsdoelstellingen het uitgangspunt van de drie pijlers waarop ons MVO-beleid is gebaseerd:

  • Iedereen telt
  • Sai riyō
  • Schonere lucht

Louwman Fairshare is een initiatief uit het MVO-programma in de pijler ‘Iedereen telt’. Op 3 april 2023, de dag dat Louwman exact 100 jaar werd opgericht, is Louwman Fairshare gelanceerd. Een fantastisch initiatief waarmee we écht impact maken omdat Louwman elke donatie verdubbelt*. Alle donaties gaan 100% (dus zonder aftrek van kosten) door naar het goede doel.

Verantwoord ondernemen

Jij verdubbelt vrijheid door te delen

Mobiliteit moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook als je door fysieke of financiële obstakels beperkt wordt. Daarom zamelen wij met klanten en relaties geld in voor het goede doel. Elke gedoneerde euro, verdubbelt Louwman. Samen met jou helpen we zo goede doelen de vrijheid van beweging voor iedereen mogelijk te maken.

Voor mensen die niet de vrijheid van vervoer of beweging kennen door een fysieke beperking. Voor buurtgenoten die zelden nieuwe plekken bezoeken, want geld voor vervoer is er niet.

Voor jong, oud, arm, rijk, vrij of beperkt geldt: beweging brengt vooruitgang. Die  vooruitgang bereiken we sneller en we komen verder, als we het samen doen. Met jou, door elke door jou gedoneerde euro te verdubbelen. En met goede doelen. Mensen en organisaties die zich hard maken voor het mogelijk maken van die beweging. Die  weten wat de behoefte is en dus ook hoe elke euro het best besteed wordt.

Want waarom het wiel opnieuw uitvinden? We vertrouwen op de ervaring van gevestigde partijen. Hun tijd, geld en energie is dubbel zoveel waard wanneer we jouw bijdrage niet één op één, maar één op twee doorzetten. Het is een van de manieren waarop wij bijdragen aan mobiliteit. Nu en in de toekomst, ver voorbij wat we in onze showrooms, winkels en werkplaatsen doen. En we vragen jou ons daarbij te helpen. Het kan al vanaf €1.

We verdubbelen jouw donatie en brengen het ingezamelde geld – zonder mindering van kosten – naar goede doelen die persoonlijke doelen en dromen tot leven brengen. Samen maken we nu het verschil voor generaties die volgen. Met ruim 100 jaar ervaring weten we wat we kunnen bereiken als we krachten bundelen.