background

13 februari 2020

Louwman Rotterdam-Zuid genomineerd voor belangrijke internationale duurzaamheidsprijs

BREEAM is een beoordelingsmethode die de duurzaamheidprestatie van gebouwen bepaalt

Louwman Rotterdam-Zuid is in de categorie ‘Design Stage Commercial Project’ het enige Nederlandse project dat genomineerd is voor de Internationale BREEAM Awards 2020. BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’ en is een beoordelingsmethode die de duurzaamheidprestatie van gebouwen bepaalt.

Stem hier op Louwman Rotterdam-Zuid arrow

Eerste autobedrijf in Europa met certificaat BREEAM Outstanding
Louwman Rotterdam-Zuid is de nieuwste dealervestiging van Louwman Group. Het project heeft het ontwerpcertificaat BREEAM Outstanding behaald en is hiermee het eerste autobedrijf in Europa dat dit heeft bereikt. Louwman Rotterdam-Zuid behoort daardoor tevens tot de top 5 best scorende gebouwen in Europa.


Klik op de afbeelding voor een grote versie

BREEAM meet de duurzaamheid van een gebouw in de volle breedte. Hierbij wordt gekeken naar negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

Passie om mensen te bewegen
Eric Louwman, President Louwman Group: “Ik ben erg trots op de nominatie van Louwman Rotterdam-Zuid en ook op het behalen van het ontwerpcertificaat BREEAM Outstanding. Deze ontwikkeling vormt een nieuwe maatstaf voor onze dealerlocaties en zal onze autocollega's inspireren om hetzelfde duurzaamheidsniveau te bereiken. Samen kunnen we een betere wereld creëren. Dit past perfect bij onze missie: Passie om mensen te bewegen.”


Klik op de afbeelding voor een grote versie

Stembussen publieksprijs geopend
Een deskundige jury beoordeelt de projecten aan de hand van een case study. Daarbij wordt gelet op de BREEAM-score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Ook dit jaar heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen. Zij kunnen vanaf nu tot 28 februari hun stem uitbrengen via www.breeam.com/awards/your-breeam-2020.

Uitreiking BREEAM Awards 2020
De winnaars van de BREEAM Awards 2020 worden op 2 maart aanstaande in Londen bekendgemaakt. Eerdere winnaars zijn ‘The Hoover Building’ in Londen en het ‘Unilever Food Innovation Center’ in Wageningen, dat eind vorig jaar officieel geopend werd door zijne Majesteit de Koning, koning Willem-Alexander.


Back to overview arrow

Louwman