Louwman Fairshare

Verdubbel vrijheid door te delen

Met jouw donatie vergroten we met goede doelen mobiliteit
in Nederland, want dat jij inlegt, verdubbelt Louwman.
Zo maken we samen een verschil voor velen.

STAND: 04/12/2023

Doneer nu

Mobiliteit moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook als je door fysieke of financiële obstakels beperkt wordt. Daarom zamelt Louwman met klanten en relaties geld in voor het goede doel. Elke gedoneerde euro*, verdubbelen wij. Samen met jou helpen we zo goede doelen de vrijheid van beweging voor iedereen mogelijk te maken.

Alle donaties gaan 100% door naar het goede doel, zonder aftrek van kosten.

Waarom doneren via Louwman Fairshare

Maak twee keer zoveel impact met één donatie

Louwman verdubbelt jouw inleg*. Zo is jouw donatie twee keer zoveel waard. Samen komen we twee keer zo snel, twee keer zo ver.

Je steunt de lokale gemeenschap

Ook in jouw omgeving zijn mensen die niet de vrijheid van onbeperkt bewegen kennen. Met jouw gift help je mensen bij jou in de buurt (en twee keer zo snel als je dat via Louwman doet).

Je brengt Nederland in beweging

De goede doelen gekoppeld aan Fairshare staan net als Louwman voor duurzame solidariteit en gelijkheid. Door te doneren ondersteun je deze waarden: je brengt ze letterlijk in beweging.

Waarom niet?

Mensen in beweging brengen kan al met één euro. Doneer jij, dan doen wij (en de goede doelen) de rest.

*Louwman verdubbelt tot maximaal € 50.000. De goede doelen ontvangen dan €100.000 van ons. Daarna kun je nog steeds doneren, maar wordt jouw bijdrage niet meer verdubbeld.

Hoe het werkt

1
Klik op Doneer nu

Klik op de knop “Doneer nu”.
Vul eventueel je e-mailadres in en zet het vinkje aan als wij je op de hoogte mogen houden.
Klik op “Doneer hier”.

2
Vul het gewenste bedrag in

Vul via Tikkie het gewenste donatiebedrag in.
Doneren kan al vanaf € 1.
Kies je bank.
Je wordt nu automatisch omgeleid naar een iDEAL-betaalomgeving.

3
Rond de donatie af

Rond de donatie af via je smartphone of log in op je online bankomgeving.
Als de betaling gelukt is, keer je terug in het scherm van Tikkie.
Deze kun je sluiten.

4
Louwman verdubbelt

Louwman verdubbelt elke donatie tot maximaal € 50.000. De goede doelen ontvangen dan €100.000 van ons.

Fijn dat je wilt doneren!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Via de “doneer-nu” knop op deze pagina wordt je doorgestuurd naar Tikkie. Hier kun je direct het bedrag invullen dat je wilt doneren. Na het invullen van het gewenste bedrag, kies je jouw bank. Daarna wordt je doorgestuurd naar de betaalmodule (iDEAL).

Nee, maar je kunt eindeloos vaak doneren. Wil je meer delen, dan is een tweede donatie zo gedaan.

Nee, geen enkele! Alle kosten, waaronder de transactiekosten, nemen wij voor onze rekening.

Ja, 100%. Alle donaties gaan zonder aftrek van kosten naar het goede doel. De kosten die gemaakt worden, zoals het maken van deze website, marketingmiddelen en waar nodig personeelskosten, nemen wij voor onze rekening. Louwman Fairshare is een van de manieren waarop wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Nee, we verdubbelen tot maximaal € 50.000. De goede doelen ontvangen dan €100.000 van ons. Doneren jullie meer dan € 50.000, dan zetten we nog steeds jullie inleg zonder mindering van kosten door naar het goede doel, maar verdubbelen we niet meer.

Ja, absoluut! We garanderen los van de donaties een minimaal bedrag van €40.000. We verdubbelen tot maximaal € 50.000. De goede doelen ontvangen dan €100.000 van ons. Maar ook daarna kun je blijven doneren; jouw bijdrage gaat dan rechtstreeks naar het goede doel.

Nee. Hoewel de goede doelen die met jouw bijdrage gesteund worden wel officieel erkend zijn en ANBI-geregistreerd zijn, is Louwman dat niet. Deze registratie is een vereiste om een donatie op te kunnen voeren bij je belastingaangifte.

Nee. De inleg wordt 50/50 verdeeld onder de twee goede doelen die elk jaar worden geselecteerd. Dit jaar zijn dat Nationaal Ouderenfonds en Fietsmaatje.NL.

Beide doelen maken zich net als Louwman hard voor mobiliteit voor iedereen, vanuit de overtuiging dat iedereen telt. Dat steunen wij graag! Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland. Zij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om op een actieve manier ouder te worden. Daarom bieden zij allerlei activiteiten aan waar mensen elkaar ontmoeten. Want ouder worden doen we samen! Fietsmaatjes.NL fietst met mensen die er graag op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en iets voor een ander willen doen. Samen trekken ze eropuit op een duofiets: zo is Fietsmaatjes.NL plezier voor twee!

Ja, graag zelfs! We nemen je suggestie(s) dan in overweging. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.

Ja, daar zijn we 99,9% zeker van. We werken de teller handmatig en daarom periodiek bij.

Jazeker. Na afloop van het donatiejaar, dat loopt van 3 april 2023 tot en met 31 maart 2024 maken we het totaalbedrag bekend. Dat doen we omdat dit wettelijk verplicht is, maar vooral omdat we allemaal trots mogen zijn op wat we samen hebben bereikt. Wil je weten wat er in totaal opgehaald is? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

We garanderen dat elke donatie zonder aftrek van kosten (voor bijvoorbeeld het maken van deze webpagina of transactiekosten) bij het goede doel terecht komt. De goede doelen hebben jarenlange ervaring en weten precies wat er nodig is voor hun doelgroep. We vertrouwen er dan ook volledig op dat zij het gedoneerde geld goed besteden, met zorg en aandacht voor de mensen die zij helpen.

Meer weten over Louwman Fairshare?

Fairshare manifest

Heb je zelf nog aanvullende vragen over Louwman Fairshare?

Contact
Doneer nu