Terug naar nieuws overzicht

Aankondiging: partnership met Toyota in financiële mobiliteitsoplossingen

Louwman staat aan de vooravond van een belangrijke strategische ontwikkeling. Toyota Financial Services, het financiële serviceonderdeel van Toyota Motor Corporation, heeft het voornemen medeaandeelhouder te worden in Alcredis Finance.

Louwman werkt al bijna 60 jaar samen Toyota Motor Corporation. Het bedrijf voorziet een grote groei in financiële producten als (private) leasing, financiering, verzekering en abonnementen. Om de innovatie in deze dienstverlening te versnellen en blijvend te kunnen financieren, heeft Louwman er bewust voor gekozen een sterke partner te zoeken. Toyota is hierbij een logische keuze, gezien de reeds jarenlange, intensieve relatie. Met dit partnership versterken beide bedrijven de banden en bundelen de krachten zodat zij samen sterker op de financiële markt worden.

Het gaat hier om een voornemen dat goedgekeurd moet worden. Zodra alle benodigde stappen zijn genomen, gaat Alcredis door onder de naam Toyota Louwman Financial Services. De dienstverlening, de organisatie, de gehanteerde labels en het professionele team van medewerkers blijven bestaan.

Unieke relatie
Eric Louwman, President Louwman Group: “De unieke relatie met Toyota gaat terug tot 1964, het jaar waarin wij de officiële importeur in Nederland werden. Sindsdien is het wederzijdse respect elk jaar gegroeid, met als nieuwste bevestiging de nu aangekondigde samenwerking. Zo transformeren we van een automotive naar een mobiliteitsonderneming. Samen met onze dealerpartners willen we daarin de toon zetten.”

Een nog betere dienstverlening
Ivo Ljubica, CEO Toyota Financial Services Europe: “Uit het gedrag van onze klanten, verspreid over 41 landen, zien we dat de vraag naar auto’s verandert in de richting van ‘mobility as a service’. Toyota Louwman Financial Services wordt een echt mobiliteitsbedrijf en levert alle middelen voor de mobiliteit van de toekomst. Met de nieuwe samenwerking komen we tegemoet aan de veeleisende mobiliteitsbehoeften van de moderne, innovatieve en zich snel ontwikkelende Nederlandse samenleving. Hierbij staat ons aanbod aan toegankelijke, flexibele en klantgerichte producten, die ook nog eens betaalbaar zijn, centraal. We zijn er trots op dat Louwman ons als langdurige partner op deze reis vergezelt.”

Mobility for Life
Louwman wil toonaangevend zijn op het gebied van persoonlijke mobiliteit en ‘Mobility for Life’ bieden. Dat betekent mobiliteit in de breedste zin van het woord, een totaalpakket, ongeacht de levensfase waarin de consument verkeert. Het voorgenomen partnership zal hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Toyota Louwman Financial Services wil particuliere en zakelijke klanten soepel toegang geven tot de beste persoonlijke mobiliteitsoplossingen op de markt. Dat gebeurt via een eenvoudig klantvriendelijk proces van digitalisering en betaalbare producten en diensten. Of dat nu om een (deel)auto, motorfiets, fiets, een handbike of een scootmobiel gaat.

Op de foto: Eric Louwman President Louwman Group en Hiroyoshi Korosue President Toyota Financial Services Corporation tijdens de feestelijke tekenceremonie voor het unieke Toyoda AA model in het Louwman Museum