Sinds 1923

Honderd jaar Louwman, 3 april 2023

Rond 1920: de heer P. Louwman en A. Parqui begeven zich vol vertrouwen in de motorfietshandel

Op 3 april 2023 bestond Louwman honderd jaar. Een eeuw waarin we begonnen als Haagse importeur van ‘Amerikaansche automobielen’ en uitgroeiden tot toonaangevend op het gebied van mobiliteit in Nederland. En zelfs daarbuiten.

100 jaar waarin we vooral ook een familiebedrijf zijn gebleven. Waardoor we altijd de lange termijn boven de waan van de dag konden stellen. En trouw konden blijven aan onze principes. Want er is veel veranderd sinds 1923, maar voor ons bleef ook veel hetzelfde. De relaties met onze partners, met elkaar en met onze klanten, bijvoorbeeld. Die zijn heel belangrijk voor Louwman.

Op onze eigen voorwaarden gingen we dus met de tijd mee, en waren we ook regelmatig onze tijd vooruit. Duurzaamheid is nu een onderwerp dat je niet meer weg kunt denken. Maar al meer dan 20 jaar geleden stelden wij de toen ongekend innovatieve hybride Toyota Prius aan Nederland voor.

Mobility for life

In de aanloop naar de volgende honderd jaar hebben we ons ontwikkeld tot aanbieder van mobiliteit in de volle breedte. Met als missie ‘Mobility for life’. Onze belofte dat we het dagelijks leven met innovatieve en toekomstgerichte mobiliteitsoplossingen leuker, makkelijker en productiever maken. Voor iedereen, in elke levensfase. Ook als je minder mobiel bent.

Ongeacht of je daarbij kiest voor de fiets, de auto, aangepast vervoer of het OV. Mobility for life staat voor slimme en duurzame mobiliteit. En voor zuinig zijn op onze mensen, onze klanten en op de wereld om ons heen.

Kortom, met Mobility for life zijn we klaar voor minstens nóg honderd jaar.

Een aantal hoogtepunten uit de geschiedenis van Louwman

Wordt onderdeel van de volgende 100 jaar, kom werken bij dit mooie familiebedrijf

Vacatures 190

Wordt onderdeel van de volgende 100 jaar, kom werken bij dit mooie familiebedrijf

Vacatures 190