Toyota & Lexus Nederland

Over Louwman en Parqui

De import van Toyota door Louwman & Parqui, inmiddels onderdeel van Louwman Group, begon in 1964. Een gedurfde stap, want wie importeerde er nou auto’s uit Japan? Inmiddels staat Toyota al jaren bekend als een van de meest betrouwbare automerken, en wereldwijd behoort het tot de top 3 als het gaat om de meeste autoverkopen. Met de introductie van de Prius in 1997 was Toyota de eerste die een hybride auto produceerde, en nog steeds is dit de meest verkochte hybride auto ter wereld. Momenteel rijden er wereldwijd meer dan 12 miljoen Toyota Hybrids rond.

Luxe broertje Lexus

In 1990 werd gestart met de import van Lexus: het premium merk van Toyota. Van het allereerste en destijds enige model, de LS 400, werden in het eerste jaar 16 exemplaren verkocht in Nederland. Maar in de loop van het decennium werden verschillende nieuwe modellen geïntroduceerd, en met deze uitbreiding nam ook de verkoop flink toe. Dat succes was grotendeels te danken aan de hybride modellen. Lexus staat tegenwoordig bekend als het premium hybride automerk: goed geconstrueerde auto’s van superieure kwaliteit met luxe details en ruimte.

Ontdek Lexus
Lexus LC

De nieuwe generatie Toyota Yaris

Duurzaam was nog nooit zo leuk!

Passie voor auto’s

Het hoofdkantoor en de centrale showroom van Louwman & Parqui zijn sinds 1981 gevestigd in Raamsdonksveer, in de opvallende ‘Koepel’, ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller. In deze ruimte zonder pilaren komen de auto’s maximaal tot hun recht. Zo’n 170 collega’s werken hier met hart en ziel voor Louwman & Parqui aan de merken Toyota en Lexus. Daarbij zijn de begrippen service, betrouwbaarheid, traditie, zorgvuldig zakendoen en passie voor auto’s belangrijk.

Ontdek Toyota

Adres

Steurweg 8, Raamsdonksveer

Routebeschrijving

“Werken voor een wereldmerk binnen een familiebedrijf, dat maakt onze organisatie uniek”

— Martijn van de Ven, marketing- en communicatiemanager Toyota en Lexus