Terug naar nieuws overzicht

Leasemaatschappij Alcredis zet sterke groei door tot 27.500 contracten

Alcredis Finance – onderdeel van Louwman Group – heeft deze maand de mijlpaal van 16.000 private leasecontracten bereikt. Mede hierdoor is de totale lease-portefeuille in de afgelopen vier jaar verdrievoudigd naar 27.500 contracten. Alcredis behoort daarmee tot de snelst groeiende leasemaatschappijen van Nederland en wil deze positie graag verder uitbouwen. Hiertoe lanceerde de leasemaatschappij recent met succes het nieuwe leasecalculatie-systeem Miles.

Als eerste leasemaatschappij kwam Alcredis enkele jaren geleden met Private FlexLease, een unieke mogelijkheid in de markt waarmee consumenten al na één jaar hun private leasecontract maandelijks op kunnen zeggen zonder opgaaf van reden. Hiermee speelt Alcredis in op de behoeften van consumenten die juist in deze tijd prijs stellen op meer flexibiliteit.

Ook in de huidige tijd staat de ontwikkeling bij Alcredis niet stil; de leasemaatschappij zoekt voortdurend naar de ideale mix van zekerheid op de langere termijn en flexibiliteit op de kortere termijn. Zo kunnen consumenten standaard al zonder bijkomende kosten van hun private leasecontract af in het geval van echtscheiding, ontbinding van geregistreerd partnerschap, gedwongen ontslag of arbeidsongeschiktheid.

Digitale, klantgerichte doorontwikkeling
Om meer en beter in te kunnen spelen op klantbehoeftes, ontwikkelt Alcredis betere klantgerichte tools zoals online klantomgevingen waar klanten hun private leaseaanvraag kunnen indienen en volgen en gegevens kunnen inzien en wijzigen. Tevens wordt er in samenwerking met belangrijke partners als Toyota, Lexus, Subaru, Suzuki en auto.nl onder andere gewerkt aan de doorontwikkeling van online private leasecalculators en verzekeringscalculators.

Albert van Selst, Algemeen Directeur Divisie Mobility Financial & Customer Services: ‘Door verregaande professionalisering van onze systemen, waaronder onlangs de succesvolle lancering van het leasecalculatie-systeem Miles, kunnen we de klant nog beter bedienen. Zo is het via Miles vanaf nu mogelijk om – naast een auto – ook een fiets te leasen bij Alcredis. En met Miles zijn wij veel beter in staat om met gedifferentieerde proposities in te spelen op een bredere klantbehoefte. Dit past naadloos bij de visie van Louwman Group om toonaangevend in mobiliteit te zijn’, aldus Van Selst. ‘Het is onze ambitie om zo goed mogelijk in te spelen op trends in de mobiliteitsmarkt en met fietslease zetten wij hier een grote stap in!’