Terug naar nieuws overzicht

Louwman en BYD gaan partnership aan!

Louwman wordt nationale dealerpartner van BYD

BYD is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van elektrische voertuigen met een oorsprong in de ontwikkeling van innovatieve batterijtechnologie. De ambities van het bedrijf zijn verankerd in de naam: BYD staat voor ‘Build Your Dreams’. Voor Louwman Group markeert de samenwerking met BYD een grote stap in het realiseren van zijn ambities ten aanzien van duurzame mobiliteit.

De samenwerking tussen Louwman en BYD past bij de groeiambities van beide ondernemingen. Voor BYD is het een belangrijke stap in de uitrol van de activiteiten in Nederland. Als ervaren dealergroep met een sterke marktpositie verzorgt Louwman op zijn beurt een volledig online en offline netwerk voor alle verkoop- en serviceactiviteiten van de elektrische personenauto’s van BYD.

Louwman implementeert voor BYD een ‘online first’-strategie waarbij alle belangrijke klantprocessen, waaronder de aankoop van de auto, digitaal kunnen worden afgehandeld. Daarnaast worden meerdere fysieke dealervestigingen geopend op strategische locaties in Nederland, te beginnen met Amsterdam, waar naar verwachting dit jaar nog de eerste proefritten kunnen worden gemaakt. Vanaf september kunnen klanten naar de eerste winkel in Amsterdam komen om kennis te maken met de auto’s.

BYD staat wereldwijd bekend om zijn baanbrekende technologie en innovaties in eMobility-oplossingen voor alle soorten transport, inclusief elektrische bussen, vrachtwagens, bestelwagens en personenauto’s. Als toonaangevende fabrikant van elektrische voertuigen loopt het merk voorop als het gaat om technologie, veiligheid en kwaliteit. Daarnaast heeft BYD een duidelijke langetermijnvisie op het gebied van mobiliteit. Het merk produceert elektrische voertuigen met een unieke, in eigen huis ontwikkelde batterijtechnologie.

Michael Shu, General Manager en Managing Director, BYD Europe and International Cooperation Division: “We zijn trots dat we onze reis met personenauto’s in Nederland mogen starten met zo’n ervaren en gerespecteerde partner. De marktexpertise en mogelijkheden van Louwman Group stelt BYD in staat om snel naamsbekendheid op te bouwen en afzet van onze wereldwijd toonaangevende elektrische voertuigen te genereren. We kijken er samen naar uit om onze gedeelde ambitie te realiseren: het stimuleren van elektrificatie en emissievrij vervoer in Nederland.”

Eric Louwman, President Louwman Group: “Het is een fantastische samenwerking die perfect aansluit op ons ‘Mobility for Life’-doel. BYD is een toonaangevende fabrikant die over de hele wereld bekend staat om zijn baanbrekende batterijtechnologie, die de kern vormt van alle indrukwekkende elektrische voertuigen van het merk. We zijn verheugd om onze klanten in Nederland een breed en aantrekkelijk aanbod van milieuvriendelijke BYD-modellen te kunnen aanbieden, met de zekerheid van superieure veiligheid, prestaties voor lange afstand en hoge kwaliteitsnormen. Leasemaatschappijen tonen nu al veel interesse in diverse modellen.”

 

 

Wil jij werken bij BYD Nederland? Bekijk direct alle BYD vacatures en wie weet draag jij straks bij aan het realiseren van de ambities van Louwman Group ten aanzien van duurzame mobiliteit.