Terug naar nieuws overzicht

Louwman en Noot Personenvervoer elektrificeren Haags WMO-vervoer

Het vervoer ten behoeve van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in de regio Den Haag krijgt een forse duurzaamheidsimpuls met de inzet van vijftig elektrische BYD’s.

Ter verduurzaming van het wagenpark werd een inkooptraject voor emissievrij vervoer uitgeschreven, waarna Louwman BYD als winnaar uit de bus kwam. Louwman, de nationale dealerpartner van BYD in Nederland, overhandigde vandaag de 100 % elektrische BYD ATTO 3’s aan Noot Personenvervoer die de WMO-vervoersdiensten in Den Haag uitvoert.

Dankzij de WMO hebben circa 15.000 ouderen en mensen met een beperking recht op aanvullend vervoer (AV) in de regio. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en blijven deelnemen aan de maatschappij. In Den Haag is deze vervoersdienst ook wel bekend als ‘AV 070’.

Martijn Kersing, directeur van Noot Personenvervoer: “Gezien de goede ervaringen die we met Louwman in het verleden hebben opgedaan, is er bij ons alle vertrouwen in het voor Nederland nieuwe merk BYD. We kijken wederom uit naar een fijne samenwerking met deze professionele en gedreven organisatie.”

“BYD (dat staat voor Build Your Dreams) is het snelst groeiende automotive merk in de portefeuille van Louwman. De nieuwe BYD ATTO 3 combineert duurzaamheid met innovatieve Blade Battery technologie en een uitstekende binnenruimte voor zowel de bestuurder als de passagiers. We danken Noot Personenvervoer voor hun drive om het WMO-vervoer met onze zero-emissie technologie te realiseren. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de lokale energietransitie”, vertelt Eric Louwman, President Louwman Group.

De BYD ATTO 3’s van Noot Personenvervoer worden per direct ingezet in de regio Den Haag.