Terug naar nieuws overzicht

Louwman Group en Vattenfall InCharge gaan samenwerken, op weg naar ‘zero emission’

Louwman Group gaat samenwerken met Vattenfall InCharge dat bedrijven en particulieren helpt bij het opladen van hun geëlektrificeerde voertuigen en full service-laadoplossingen aanbiedt. Voor rijders van de plug-in hybride en batterij elektrische modellen van Toyota en Lexus – twee importmerken van Louwman Group – betekent dit dat zij volledig ontzorgd worden met het oog op het opladen van hun auto.

Een concreet resultaat van de samenwerking is dat nog dit jaar de volledig elektrische Lexus UX 300e ElectricToyota RAV4 Plug-in HybridToyota Prius Plug-in Hybrid en alle Toyota PROACE Electric bedrijfswagens leverbaar zijn met Lexus Oplaadservice dan wel Toyota Oplaadservice. Beide nieuwe services zijn ontwikkeld met en ‘powered by’ Vattenfall InCharge.

Oplaadpunt voor thuisladen
De services zijn bij elke Toyota- en Lexus-dealer te koop en ook te combineren met Private Lease of Operational Lease. Het houdt in dat klanten een premium oplaadpunt voor thuisladen krijgen (wandmontage of op een standvoet). Het oplaadpunt is standaard voorzien van ‘Dynamic Load Balancing’. Hiermee is altijd het maximale vermogen beschikbaar waarbij – afhankelijk van het stroomverbruik van andere elektrische apparaten – de elektriciteit verdeeld wordt. Zakelijk geladen stroom wordt desgewenst automatisch verrekend met de werkgever of leasemaatschappij.

Comfort en transparantie
Zowel de Toyota Oplaadservice als Lexus Oplaadservice omvat een oplaadpas die gebruikt kan worden bij alle publieke oplaadpunten en snellaadstations. Een bijbehorende app zorgt voor comfort en transparantie: hiermee is eenvoudig te zien waar een geschikt oplaadpunt is, of dit beschikbaar is, wat het beschikbare vermogen is én wat de kosten van opladen zijn.

Klantgericht denken én handelen
Eric Louwman, President Louwman Group: “In Vattenfall InCharge vinden wij meer dan alle antwoorden op vragen van klanten die we vanuit onze merken centraal willen oplossen. Onestopshoppen in plaats van doorverwijzen van klanten. Na een uitgebreide tenderfase blijkt dat Vattenfall InCharge het best past bij onze missie en visie. Klantgericht denken én handelen, het echt samen opstellen van klantoplossingen en vervolgens samen blijven innoveren staan hierbij centraal.”

Belangrijke partner in de energietransitie
Pieter van Ommeren, directeur Vattenfall InCharge Nederland: “Louwman Group is voor ons een belangrijke partner in de energietransitie. Samen kunnen we een grote stap zetten richting een fossielvrije toekomst. Zo gaat deze samenwerking het nog aantrekkelijker maken voor bestuurders om over te stappen op elektrisch rijden. Louwman is met merken als Toyota en Lexus één van de koplopers op het gebied van innovaties in elektrisch vervoer – wij kijken bijvoorbeeld reikhalzend uit naar de komst van de Toyota PROACE Electric. Bij Vattenfall werken we hard aan het elektrificeren van ons wagenpark, en met name bedrijfsbussen vormen daarbij een grote uitdaging. Mooi dat Louwman daar nu een goed antwoord op heeft!”

Wederzijds doel: ‘zero emission’
Met de aangekondigde samenwerking willen Louwman Group en Vattenfall InCharge optimaal invulling geven aan het wederzijdse doel van ‘zero emission’ in mobiliteit. Vanuit intrinsieke waarden werken beide bedrijven al geruime tijd aan concrete plannen om de uitstoot van CO2 en NOx tot nul terug te dringen. De elektrificatie van mobiliteit speelt hierbij een cruciale rol. Naast concrete oplossingen voor klanten van Louwman Group onderzoeken beide bedrijven ook een verdere samenwerking voor verduurzaming.