Terug naar nieuws overzicht

Louwman Group lanceert Amigo: deel geheel ontzorgd een auto met je sociale kring

Louwman Group introduceert het nieuwe autodeelconcept Amigo. Met Amigo is het mogelijk om met een aantal vrienden, familie, buren of andere bekenden een auto volledig ontzorgd te gebruiken, waarbij de maandprijs verdeeld wordt onder het aantal gebruikers. Hierdoor heb je de voordelen van een eigen auto, voor de kosten van een deelauto.

Als de auto wordt gedeeld met een vaste groep bekenden betalen de gebruikers een vast bedrag per maand voor de auto, plus een bedrag voor de gereden kilometers. Dit alles is inclusief onderhoud, verzekering en brandstof. Het vaste bedrag wordt evenredig gedeeld tussen gebruikers en de kilometerkosten worden aan het einde van de maand automatisch verrekend naar verbruik.

Naast het delen van de deelauto door een vaste groep, is het ook mogelijk om als hoofdgebruiker een eigen Amigo auto te delen. Je bent dan vrij om te bepalen of en met wie je de auto deelt wanneer je de auto zelf niet nodig hebt. De hoofdgebruiker betaalt het maandelijkse vaste bedrag dan zelf. De opbrengsten van de deelritten gaan van dit bedrag af. Op die manier kun je de maandelijkse kosten van je eigen Amigo auto enorm omlaag krijgen.

Alle gebruikers reserveren, openen en sluiten hun auto via een app op hun telefoon. De techniek hiervoor wordt geleverd door deelplatform WeGo Carsharing.

Pilot
Na eerdere, succesvolle pilotfases wordt het concept in juni volledig gelanceerd. “Middels de pilot konden we het concept alvast goed in de praktijk testen en de ervaringen van de gebruikers meenemen bij de verdere ontwikkeling van Amigo. Zo willen we het concept en de app steeds blijven optimaliseren”, aldus Aimée de Vries, business developer New Mobility bij Louwman Group en oprichter Amigo. “Met Amigo proberen we in te zetten op het beste van twee werelden: je hebt je eigen auto, zoals bij private lease, gecombineerd met de voordelen van carsharing.” In tegenstelling tot andere deelconcepten rijden de auto’s van Amigo rond zonder reclame en is deze alleen beschikbaar voor de warme kring om je heen.

Duurzaam
“Met Amigo zetten we een deelconcept neer waarmee het gebruik per auto aanzienlijk omhoog gaat”, vervolgt De Vries. “Dit betekent dat er minder auto’s op de weg nodig zijn. Daarnaast zet Amigo geen nieuwe auto’s in, maar maken we gebruik van het bestaande Nederlandse autonetwerk, waarin nu auto’s stilstaan. Zo zorgen we ervoor dat jong gebruikte, stilstaande auto’s efficiënter worden ingezet in plaats van nieuwe auto’s te produceren”, aldus De Vries. “Met ons concept maken we autodelen toegankelijk voor veel geïntereseerden die nu geen passende deeloplossing tot hun beschikking hebben. We verwachten met Amigo echt impact te kunnen maken”.