Terug naar nieuws overzicht

Louwman investeert mee in Ligier Store Doesburg

Louwman investeert mee in Ligier Store Doesburg, dealer van de populaire Franse 45-kilometermerken Ligier en Microcar. Ligier Store Doesburg richt zich vooral op de online verkoop van zijn producten. De populaire 45-kilometerauto’s zijn een welkome aanvulling op het portfolio van Louwman.

De Ligier Store Doesburg moet het middelpunt van de specialist in citycars worden in Nederland. Klanten kunnen daar de zeven modellen van Ligier en de zustermerken Ligier Professional en Microcar bekijken en kopen. Het is mogelijk om de vestiging in Doesburg op afspraak te bezoeken, maar de focus ligt voornamelijk op online verkoop. Een zogeheten ‘online first, offline second’-benadering. De fysieke Ligier Store is ondersteunend aan de online webwinkel. Met deze aanpak wil Paul de Vries, ondernemer en oprichter van de Ligier Store Doesburg een nieuwe, vooral jonge doelgroep enthousiasmeren voor de citycar.

Micromobiliteit
“Voor Louwman sluit een investering in Ligier Store Doesburg naadloos aan bij de klantbelofte Mobility for life. De samenwerking met Paul de Vries en zijn Ligier Store Doesburg brengt ons in de gelegenheid verder invulling te kunnen geven aan het bieden van mobiliteitsoplossingen in alle levensfasen, van jong tot oud. Ook past deze samenwerking bij de toenemende behoefte aan micromobiliteit in zowel stedelijke als grootstedelijke gebieden”, aldus Eric Louwman, President Koninklijke Louwman Group. Louwman zelf introduceerde de Microlino vorig jaar op de Nederlandse markt. Deze unieke microcar is honderd procent elektrisch en geïnspireerd op het ontwerp van iconische bubbelauto’s uit de jaren vijftig.

De samenwerking met Louwman is een lang gekoesterde wens van Paul de Vries, oprichter van de Ligier Store Doesburg. Ik ben zeer trots op dit partnership met het familiebedrijf Louwman, en in het bijzonder met Eric Louwman met wie ik al langere tijd de mogelijkheden tot samenwerken in een dealerschap onderzoek. Met #DCDW, een van mijn andere bedrijven, werken we al strategisch samen met de Louwman Group.”

Volgens de succesvolle ondernemer, behalve eigenaar van #DCDW ook bekend van onder meer Carmen Automotive BDC, Nieuweautokopen.nl en als ambassadeur van Marktplaats, vormen de producten van Ligier Store Doesburg een welkome aanvulling op het portfolio van Louwman. “Met automerken, fietsen en innovaties voor flexibele mobiliteit biedt Louwman al sterke merken in de mobiliteitssector en alternatieve mobiliteitsmiddelen als brommobielen vormen een perfecte aanvulling op dat aanbod.”

Ligier
Het Franse merk Ligier werd ooit beroemd in de racerij(F1 Grand Prix winnaar), maar heeft zich de laatste decennia vooral toegelegd op de verkoop en productie van 45-kilometerauto’s. De 45-kilometerauto’s van Ligier mogen worden bestuurd door iedereen vanaf 16 jaar met een bromfietsrijbewijs (AM-rijbewijs).

Van links naar rechts: Paul de Vries-oprichter Ligier Store Doesburg samen met Eric Louwman, President Koninklijke Louwman Group