Terug naar nieuws overzicht

Louwman leidt monteurs op voor de toekomst

Koninklijke Louwman Group is trots om aan te kondigen dat we zijn gestart met onze eigen Louwman Monteursopleiding. Deze opleiding, ontwikkeld in samenwerking met Innovam en ROC Midden-Nederland, biedt een unieke kans voor (toekomstige) monteurs om hun vaardigheden te ontwikkelen en erkende vakdiploma’s te behalen.

Waarom een eigen monteursopleiding?
Bij Louwman willen we ons onderscheiden als een aantrekkelijke werkgever voor zowel huidige als toekomstige collega’s. Goed technisch personeel vinden is uitdagend. Daarom hebben we besloten om het heft in eigen hand te nemen en onze eigen mensen intern op te leiden. Alleen werven is namelijk niet meer voldoende; het behoud van ons getalenteerde team is minstens zo belangrijk. Met interne opleidingen hopen we gemotiveerde en betrokken collega’s aan ons te blijven binden en te inspireren.

Unieke opleidingsmogelijkheden
De Louwman Monteursopleiding biedt deelnemers de mogelijkheid om een erkend diploma tot eerste autotechnicus inclusief APK-keurmeester (niveau 3) te behalen. Daarnaast zijn er ook verkorte trainingen beschikbaar voor het behalen van belangrijke deelcertificaten. Deze opleidingen worden op een toegankelijke manier aangeboden, in een vertrouwde omgeving met eigen collega’s (in een speciale Louwman-klas).

Praktijkgerichte samenwerking
De samenwerking met Innovam en ROC Midden-Nederland zorgt ervoor dat de lesstof perfect aansluit bij de praktijk binnen Louwman. Dit maakt het leerproces sneller en efficiënter, met een hogere slagingskans dan bij andere opleiders. Deelnemers kunnen de opgedane kennis direct toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden, wat bijdraagt aan een verhoogde productiviteit en expertise op de werkvloer.

Sluit je aan!
Of je nu al monteur bent of interesse hebt in dit vakgebied, wij nodigen je uit om langs te komen bij een Louwman-vestiging of kijk op Werken bij Louwman.

Over Louwman
Louwman Group is een trots en betrokken familiebedrijf, opgericht in 1923. Louwman is toonaangevend in mobiliteit, met sterke merken en een breed servicepakket rond auto’s, bedrijfswagens, trucks en motoren, fietsen, OV en mobiliteitshulpmiddelen. Ons doel is om iedereen de best passende mobiliteit te bieden: jong en oud, zonder of met een beperking. Met innovatieve, duurzame oplossingen die mensen bewegingsvrijheid geven en het dagelijks leven makkelijker maken: Mobility for Life. Met de introductie van de Louwman Monteursopleiding investeren we in de toekomst van onze collega’s en de kwaliteit van onze dienstverlening.

Eric Louwman (President Louwman) en Leo Fransen, CEO van Innovam
Op de foto Eric Louwman (President Louwman Group) en Leo Fransen, CEO van Innovam, die gezamenlijk de lancering van dit bijzondere initiatief vieren.