Terug naar nieuws overzicht

Louwman Rotterdam officieel meest duurzame dealerpand van Europa

Het gebouw van Louwman Rotterdam, dat de merken Toyota, Lexus en Suzuki voert, heeft de hoogste norm voor duurzaam bouwen behaald – het BREEAM Outstanding certificaat –  en is hiermee officieel het meest duurzame automotive dealerpand van Europa!

Het hoge duurzaamheidsniveau van Louwman Rotterdam sluit perfect aan bij de duurzaamheidsambitie van Louwman Real Estate.

Dit prachtige pand is niet alleen een fijne plek voor onze medewerkers en klanten, maar helpt ook daadwerkelijk om deze ambities in de praktijk te brengen.

Wij zijn erin geslaagd een uiterst transparant gebouw te ontwerpen. Dit wordt zeer gewaardeerd door zowel klanten als werknemers en bevordert communicatie, werktevredenheid, netheid en efficiëntie.

Alle monteurs hebben uitzicht naar buiten vanaf hun werkplek, net als het verkooppersoneel. Klanten in de wachtruimte kunnen in de werkplaats kijken.
Ook brengen vier enorme dakramen natuurlijk licht in de showrooms en zorgen grote ramen en transparante overheaddeuren voor uitzicht en natuurlijk licht in de werkplaats.

Het pand is volledig energieneutraal. Warmtepompen verwarmen en koelen het gebouw. Een zonneboiler levert warm water voor de werkplaats.
1.570 zonnepanelen leveren 414.000 kWh elektriciteit per jaar.

Het waterverbruik is zo veel als mogelijk beperkt. Al het water dat wordt gebruikt door de wasstraat wordt gerecycled, de toiletten verbruiken slechts 4-liter water per spoeling en de urinoirs zijn nog zuiniger met 1,5 liter per spoeling.

Ook hebben we het gebruik van materialen zoveel mogelijk beperkt. De wanden en daken zijn gemaakt van lichte materialen om de fundering en de staalconstructie zo licht mogelijk te construeren.

 

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Louwman Real Estate via info@louwmanrealestate.nl