Terug naar nieuws overzicht

MotoMondo en Louwman kondigen strategisch partnerschap aan

Motorimporteur MotoMondo kondigt een strategisch partnerschap aan met de Louwman Group. Louwman verstevigt, met het verwerven van een minderheidsbelang in MotoMondo, haar positie in de gemotoriseerde tweewielerbranche terwijl MotoMondo kan profiteren van de infrastructuur en omvang die Louwman biedt.

Beide partijen zijn trots op deze gezamenlijke stap voorwaarts. Eric Louwman, President Louwman, geeft aan dat het partnerschap aansluit bij de wens te groeien in multi-mobiliteit. Het inzetten van uiteenlopende vormen van mobiliteit is immers een belangrijk speerpunt binnen Louwman. “De mobiliteitsbranche is volop in beweging. Zo ook de gemotoriseerde tweewielerbranche. Wij geloven dat gemotoriseerde tweewielers een belangrijk onderdeel blijven uitmaken van de mobiliteitsoplossingen in de toekomst. We vinden het daarom belangrijk om onze positie in dit segment verder te versterken. In MotoMondo hebben wij de juiste partner gevonden. Ook wij kijken ernaar uit de samenwerking verder uit te bouwen.”

Jan Ykema, Directeur MotoMondo B.V., zegt hierover: “Wij zijn verheugd met de overeenkomst omdat het ons de mogelijkheid biedt verder te groeien met onze merken, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen waar wij nu al gevestigd zijn. Wij kunnen profiteren van de kennis en expertise van Louwman en kijken uit naar de verdere samenwerking.”

Louwman is reeds actief in tweewielers met CycloVriend, waar onder andere Fietsvoordeelshop.nl onder valt, maar ook met de gemotoriseerde tweewielers van het Japanse merk Suzuki.

MotoMondo vertegenwoordigt de merken Royal Enfield, Moto Morini, Hyosung, Rieju en Mash in verschillende Europese landen waaronder België, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Ierland en Oostenrijk.