Terug naar nieuws overzicht

Nieuw: Flo van RSR. Jouw slimme hulp in de zorg.

Op donderdag 16 februari is Flo, het nieuwe, slimme platform voor hulpmiddelenbeheer van RSR, officieel gelanceerd. Rosengaerde is als eerste zorginstelling in Nederland gestart met Flo van RSR. Deze innovatie kan het woonzorgcentrum helpen de uitdagingen in de zorg het hoofd te bieden.

Technologie en innovatie ter ondersteuning van de zorgprofessional

De zorg staat voor grote uitdagingen. Door oplopende personeelstekorten en een toenemende zorgvraag worden tijd en ruimte alsmaar schaarser. Het is belangrijk om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. RSR zet technologie en innovatie in om de zorgprofessional te ondersteunen. Zo kan de zorgprofessional zich richten op wat er echt toe doet: het bieden van warme zorg.

Flo

Flo is een online platform dat met behulp van track-and-trace technologie realtime inzicht geeft in het hulpmiddelenpark binnen alle locaties en eventueel andere aangesloten instellingen. Lang zoeken naar een specifiek hulpmiddel hoort daardoor tot het verleden. Zo houdt de zorgprofessional meer tijd over voor het bieden van zorg aan de bewoners. Bij nieuwe aanvragen voor hulpmiddelen, kan daarnaast razendsnel gecontroleerd worden of en waar een benodigd hulpmiddel aanwezig is of dat deze uit het depot verstrekt kan worden. Is het hulpmiddel niet aanwezig? Dan geeft Flo advies voor huur, koop of lease.

Ook geeft Flo op basis van de verzamelde data advies over efficiëntere inzet van hulpmiddelen, afgestemd op de bewoners. Zo wordt verspilling voorkomen en betalen instellingen alleen voor het daadwerkelijke gebruik. Door gebruikersgegevens, verwachtingen en het profiel van de cliënt en de instelling te combineren, kan Flo bovendien de toekomstige hulpmiddelenbehoefte steeds beter gaan inschatten. Zo kunnen zorginstellingen gaan anticiperen op de hulpvraag en worden bewoners sneller van de juiste zorg voorzien.

Met deze duurzame manier van denken en werken zorgt Flo van RSR dat het juiste hulpmiddel zo efficiënt mogelijk kan worden ingezet, tegen de laagst mogelijke kosten. Het juiste hulpmiddel, op het juiste moment en op de juiste plek, voor iedere cliënt.

Kijk voor meer informatie over Flo op www.rsr.nl/flo