Terug naar nieuws overzicht

Paul de Krom nieuwe CEO van Louwman Group

Paul de Krom (59) wordt met ingang van april 2023 de nieuwe CEO van Louwman Group. Hij volgt John Heller op, die na zes succesvolle jaren stopt in zijn huidige rol als CEO. Na een periode bij Shell en in de nationale politiek was De Krom van 2015 tot 2022 Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van TNO, de organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek. Op dit moment bekleedt Paul een aantal voorzitterschappen, w.o. bij de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), Nederland Distributieland (NDL), Openbaar Vervoerbedrijven in Nederland (OV-NL) en is hij lid van het bestuur van GroenvermogenNL. Hij gaat deze activiteiten beëindigen om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe rol bij Louwman.

Paul de Krom: “Ik ben ongelofelijk trots dat ik mede vorm mag gaan geven aan de toekomst van dit prachtige familiebedrijf. De visie en ambitie van Louwman spreekt mij enorm aan en past bij mijn eigen belangstelling en passie voor mobiliteit. Bij Shell, als woordvoerder mobiliteit in de Tweede Kamer, bij TNO en als voorzitter van NDL en OV-NL en lid van de Mobiliteitsalliantie heb ik mij op vele momenten sterk gemaakt voor het belang van bereikbare en betaalbare mobiliteit voor iedereen. Ik kijk er enorm naar uit om de positie van Louwman verder te versterken. Een prachtige uitdaging waar ik heel veel zin in heb.”

Vertrouwen in de toekomst
Eric Louwman, President Louwman Group: “We zijn zeer verheugd een goede opvolger te hebben gevonden voor John. John heeft zich altijd volledig ingezet voor iedereen, binnen alle lagen van ons bedrijf. Uiteraard bedanken wij John voor zijn enorme passie en gedrevenheid tijdens de afgelopen jaren in zijn rol als CEO. We kijken uit naar de komst van Paul, die een unieke combinatie van bestuurlijke ervaring en mensgedreven leiderschap in zich heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn leiderschap, visie en netwerk een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de invulling van onze merkpositionering ‘Mobility for Life’ en de verdere ontwikkeling van Louwman als aanbieder van mobiliteit voor iedereen. Ik ben er trots op dat ons familiebedrijf, mede dankzij de inzet van onze medewerkers, dit jaar 100 jaar bestaat en kijk ernaar uit wat de volgende eeuw ons gaat brengen.”

John Heller stopt als CEO
John Heller geeft vol vertrouwen het stokje over aan zijn opvolger na zes succesvolle jaren bij Louwman. “Wat is er veel bereikt de afgelopen zes jaar. Vol trots mag ik wel stellen dat we meer mobiliteitsgeluk hebben gebracht in Nederland, Zweden en Tsjechië. Ik kijk terug op een enorme ontwikkeling die in gang is gezet en ik ben trots op alle collega’s die zich iedere dag vol passie hiervoor inzetten. Tevens spreek ik mijn bewondering uit voor een zeer betrokken familie die dit mede mogelijk maakt. Ik wens Louwman Group en Paul alle succes toe”, aldus John Heller. Naast dat hij nauw betrokken blijft bij Louwman en andere organisaties in verschillende rollen zal hij meer tijd gaan besteden aan zijn familie en andere activiteiten zoals zijn kunstgalerie en beeldentuin.

Foto: Paul de Krom