Terug naar nieuws overzicht

Welzorg introduceert nieuwe Zonnebloemauto’s

Al acht jaar zet Welzorg Auto op Maat, onderdeel van Louwman Group, zich samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem in om de bewegingsvrijheid van mensen met een fysieke beperking te vergroten. Dit doen zij door het bieden van passend vervoer in de vorm van de Zonnebloem auto. De samenwerking is verlengd tot 2024 om de Zonnebloemauto nog succesvoller en toekomstbestendig te maken.  Als onderdeel daarvan is een vernieuwingstraject gestart, waarbij de 43 huidige auto’s vervangen zijn door de nieuwe Toyota Proace. De auto’s zijn geleverd door Toyota Nederland en volledig omgebouwd door Welzorg Auto op Maat. Hiermee voldoen ze optimaal aan alle hedendaagse wensen en eisen voor rolstoelgebruikers.

 

De Zonnebloemauto

Voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel kan een familiebezoek of dagje weg lastig zijn. Een eigen rolstoelauto is niet vanzelfsprekend en aan het openbaar en aangepast vervoer zitten veel haken en ogen. Het huren van een Zonnebloemauto biedt hiervoor een handige en betaalbare oplossing. Een Zonnebloemauto is een volledig aangepaste auto, speciaal voor rolstoelvervoer. De huurder kan zelfstandig op pad, waarheen en wanneer hij of zij dat wil. De Zonnebloemauto’s zijn online of telefonisch te reserveren en kunnen op verschillende punten door heel Nederland worden opgehaald. Bovendien biedt een Zonnebloemauto plaats voor 3 tot 6 andere personen, waardoor het mogelijk is om met meerdere mensen in alle vrijheid een dagje op pad te gaan. Ook kan er via de Zonnebloem een vrijwillige chauffeur aangevraagd worden, wanneer er in eigen kring geen chauffeur beschikbaar is. Inmiddels rijden er 50 Zonnebloemauto’s met vrijwillige bestuurders, zijn er 7.500 huurdagen en wordt de Zonnebloemauto door deelnemers met een dikke 8,5 beoordeeld.

Samenwerking met de Zonnebloem

De samenwerking tussen Louwman Group en de Zonnebloem gaat acht jaar terug, toen de pilot van de Zonnebloemauto werd gestart.

Eric Louwman: “Het bieden van nieuwe vormen van mobiliteit voor mensen met een fysieke beperking is belangrijker dan ooit. In een samenleving die verder vergrijst, met oplopende maatschappelijke kosten, vinden we het als familiebedrijf ontzettend belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen. Wij willen bijdragen aan eigen regie van mensen en vrijheid in mobiliteit. Voor ons komt dit samen in de Zonnebloemauto. We zijn dan ook trots en zeer verheugd met de langdurige samenwerking met de Zonnebloem.”

Louwman Group staat voor Mobility for Life. Het streeft naar een passende mobiliteitsoplossing voor iedere fase van het leven. Met de Zonnebloem vindt Louwman hier een goede partner in. De Zonnebloemauto staat voor meer dan alleen een auto. Samen met de Zonnebloem verzorgt Welzorg Auto op Maat ook het beheer van de uitgiftepunten, het reserveringssysteem en de inzet van vrijwillige chauffeurs. Hier blijft het niet bij: in de toekomst zal er verduurzaamd gaan worden en zullen er nog meer auto’s dicht bij de deelnemers worden gebracht. Louwman Group heeft de ambitie om mensen met een fysieke beperking samen met de Zonnebloem te kunnen blijven faciliteren om erop uit te gaan, leuke dingen te doen en in vrijheid te kunnen bewegen.