Terug naar nieuws overzicht

Louwman Group introduceert zero emission Caetano bussen co-branded met Toyota op de Nederlandse markt

Den Haag, 19 juli 2021 – Louwman Group is de eerste nationale distributie- en servicepartner in Europa van de gerenommeerde Portugese busfabrikant CaetanoBus. Het eerste tastbare gevolg van deze samenwerking is het op de Nederlandse markt brengen van de batterij-elektrische stadsbus e.City Gold en waterstof-elektrische stadsbus H2.City Gold. Hiermee profileert Louwman Group zich nog nadrukkelijker als innovatiepartner voor nieuwe mobiliteitsdiensten en technologieën met zero emission.

De distributie en service van de batterij- en waterstof-elektrische Caetano bussen co‑branded met Toyota op de Nederlandse markt is een logische stap voor Louwman Group die ‘toonaangevend in mobiliteit’ als haar visie ziet. Deze nieuwe activiteit is een logisch gevolg van de zero emissie en waterstof ambities van Louwman Group, Toyota en Caetano en is de eerste stap van Toyota voor het verder uitrollen van haar Toyota brandstofcel technologie samen met partners naar andere vormen van mobiliteit.

Aanbieder van slimme totaaloplossingen
Louwman Group neemt zowel de sales als de after sales van de Caetano bussen voor haar rekening. Maar hier blijft het niet bij. Louwman Group is een aanbieder van slimme totaaloplossingen voor openbaar vervoer dankzij de innovatieve mobiliteitsdiensten van haar verschillende divisies en aan haar gelieerde partners. Hiermee speelt Louwman Group in op de toenemende behoefte aan flexibiliteit in het ov-aanbod met geïntegreerde oplossingen voor MaaS toepassingen (Mobility as a Service), multimodaal reizen en deelmobiliteit.

Toyota co-branding op zero emissie bussen van Caetano
Op 9 juli jl. maakte Toyota bekend dat op de emissievrije bussen van CaetanoBus voortaan ook de naam van Toyota te vinden is. Op de neus prijkt het bekende Toyota logo. Deze co-branding moet de marktpositie van de Caetano bussen op de Europese markt waaronder Nederland verder versterken. De batterij elektrische e.City Gold kan worden uitgerust met een 420kW batterij met een range tot 300 kilometer. De waterstof-elektrische H2.City Gold is uitgerust met brandstofceltechnologie van de Toyota Mirai, heeft een actieradius van minimaal 400 kilometer en kan in minder dan negen minuten volgetankt worden. Op termijn volgen ook class 2 streekbussen en touringcars van Caetano met Toyota brandstofceltechnologie.

Over CaetanoBus
CaetanoBus, onderdeel van Toyota Caetano Portugal en Mitsui & Co, is sinds 1946 een fabrikant van bussen en chassis in Portugal. Het bedrijf heeft een sterk aanbod van voertuigen voor gebruik in steden en op luchthavens. Dat is het resultaat van de technologische capaciteit om unieke, klantgerichte mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen. CaetanoBus is ook de fabrikant van COBUS, wereldwijd marktleider in busvervoer op luchthavens. CaetanoBus richt zich sinds 1980 op elektrische mobiliteit. Momenteel zijn er 210 emissievrije voertuigen verkocht in onder meer Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië en Saoedi-Arabië.

Voor meer informatie over CaeatanoBus, neem contact op met Frank Versteege, 06 – 51 58 94 91, f.versteege@louwmangroup.nl.