Zero Emissions Solutions B.V.

Over Louwman Zero Emissions Solutions B.V.

Louwman wil toonaangevend zijn in mobiliteit, met sterke merken en een breed servicepakket rond auto’s, bedrijfswagens, trucks en motoren, fietsen, OV en mobiliteitshulpmiddelen. Voor de mobiliteit van morgen zorgt Louwman voor vernieuwing op het gebied van deelconcepten, zero emissie en waterstof. Ons doel is om iedereen de best passende mobiliteit te bieden passend bij wat op dat moment nodig is.

Louwman Zero Emissions Solutions brengt nieuwe mobiliteitsdiensten en technologieën met zero emissie op de Nederlandse markt.

De batterij-elektrische en waterstof-elektrische bussen van Caetano vormen een mooie stap in deze zero emissie doelen. Hiermee is Louwman de eerste nationale distributie- en servicepartner in Europa van het gerenommeerde Portugese busmerk Caetano, co-branded met Toyota.

Louwman Zero Emissions Solutions brengt nieuwe mobiliteitsdiensten en technologieën met zero emissie op de Nederlandse markt.

e.City Gold

De Caetano e.City Gold is een 100% elektrische (stads)bus met lage vloer die voldoet aan de mobiliteits- en duurzaamheidsbehoeften van de stedelijke omgeving. CaetanoBus heeft ruime ervaring in de ontwikkeling van bussen met aluminium carrosserieën.

De e.City Gold onderscheidt zich door zijn capaciteit, toegankelijkheid, comfort, veiligheid, gebruiksgemak en onderhoudsvriendelijkheid. De e.City Gold kan worden uitgerust met verschillende soorten en formaten batterijen met een maximum van 420kW en een actieradius tot 300 kilometer.

H2.City Gold

Waterstof in, water uit. De H2.City Gold is de nieuwe waterstof-elektrische bus van Caetano en gebruikt de brandstofceltechnologie van Toyota. Een zeer praktische én innovatieve oplossing op weg naar een koolstofvrije samenleving.

De H2.City Gold is net zo flexibel inzetbaar als een dieselbus door zijn grote actieradius (> 400 km) en korte tanktijd (< 9 minuten). Een groot voordeel, want hierdoor zijn er geen wijzigingen in de buslijnen en processen in de remise nodig. Daarnaast biedt de H2.City Gold mogelijkheden om in gebieden met een beperkte elektriciteitscapaciteit toch naar zero emissie om te schakelen.

Ontwikkeling

Op dit moment is Caetano bezig met de ontwikkeling van een nieuwe reeks zero emissie bussen, zoals 18 meter gelede bussen, streekbussen en touringcars. Deze zullen vanaf 2023 stapsgewijs geïntroduceerd worden.

Co-branding Toyota

Op de neus van zowel de e.City Gold als de H2.City Gold prijkt het bekende Toyota-logo. Deze co-branding versterkt de marktpositie van de Caetano bussen op de Europese markt. Caetano en Toyota kennen een langdurige en vergaande samenwerking. Toyota zocht als onderdeel van haar waterstofstrategie partners om haar brandstofceltechnologie uit te breiden naar andere vormen van mobiliteit. Voor bussen is dit Caetano geworden. Caetano produceert al ruim 50 jaar auto’s voor Toyota en is dus bekend met de Toyota productiesystematiek en hoge kwaliteitseisen.

Aanvullende services Louwman Group

Louwman Zero Emission Solutions biedt naast de levering en service van zero emissie Caetano bussen ook andere innovatieve oplossingen voor het OV via de verschillende Louwman bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan batterijopslagsystemen en waterstofgeneratoren, 6 tot 9 persoons elektrische bussen met rolstoelmogelijkheid, deelmobiliteit en MaaS oplossingen.

Adres

Steurweg 8, Raamsdonksveer, Nederland

Routebeschrijving

“In onze transitie naar mobiliteitsprovider speelt het Openbaar Vervoer een belangrijke rol”

— Frank Versteege, Manager Operations Toyota Caetano