John Wouters

Monteur Welzorg Auto op Maat, Den Bosch

“Wij zetten beperkingen om in mogelijkheden”

Leren in de praktijk

In 1999 begon John zijn stage bij Welzorg Auto op Maat en 20 jaar later gaat hij nog steeds iedere dag met veel plezier naar zijn werk. John: “Het werken voor mensen met een handicap is iets speciaals waar ik iedere dag weer veel voldoening uit haal. Je geeft klanten hun vrijheid terug. Dat gevoel is onbeschrijfelijk.”

“Om een klus succesvol af te ronden heb je veel geduld en technisch inzicht nodig en moet je oplossingsgericht kunnen denken. Ik heb mijn hele leven al een grote passie voor techniek gehad. Ik heb de opleiding MBO Werktuigbouwkunde gevolgd. Met autoaanpassingen had ik echter nog weinig ervaring. Hoofdzakelijk heb ik alle snufjes van het vak intern geleerd. Als monteur bij Welzorg Auto op Maat leer je in de praktijk hoe je het beste oplossingsgericht moet werken.”

“Je geeft klanten hun vrijheid terug. Dat gevoel is onbeschrijfelijk”

Dankbaar werk

Wat mijn meest interessante klus was? Dat zijn er sowieso meerdere, maar de eerste keer dat ik mee mocht met een adviseur voor een stoelpassing tijdens mijn stage bij Welzorg Auto op Maat, dat vergeet ik nooit meer. Het was voor een klant van 2 meter 18 lang. We hadden de stuurkolom verlengd en zijn stoel met 20 cm verlaagd en 30 cm naar achteren verplaatst. Het was een kleine aanpassing in de auto, maar maakte een groot verschil op het leven van deze klant. Zijn dankbaarheid is mij altijd bijgebleven. Ook de eerste keer toen ik in contact kwam met een klant zonder armen heeft veel indruk op mij gemaakt. Ik kon mij namelijk niet voorstellen hoe hij ooit in een auto kon gaan rijden zonder armen. Nu weet ik niet meer beter. Letterlijk alles is mogelijk!

Ik krijg energie van het ontwikkelen van nieuwe technische snufjes. Ik heb bijvoorbeeld geholpen bij de ontwikkeling van het standaardiseren van de inbouw van rem en 4F systemen. De inbouwtijd van een joystick hebben we teruggebracht van 160 naar 60 uur. Dit is een enorme tijdwinst. Dit hebben we ook mogen ontwikkelen voor Duitsland, Noorwegen en Engeland.

Blijven leren, samen met de klant

Nooit is een dag hetzelfde. Elke klant heeft zijn eigen fysieke beperking en behoefte. Wij zetten beperkingen om in mogelijkheden. Samen met een klant gaan we brainstormen naar de perfecte oplossing, zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat de klant zorgeloos en pijnloos de weg op kan. Dat betekent ook dat de oplossing nooit hetzelfde is.

Het is nooit saai. Dit komt ook doordat de technische ontwikkelingen hard groeien, zeker in de auto-industrie. Je loopt eigenlijk altijd achter de feiten aan. Je moet altijd iets nieuws verzinnen. Ik blijf iedere dag nieuwe dingen ontdekken en leren. Dat maakt mijn baan als monteur zo ontzettend gaaf!

Bij Louwman Group zijn we altijd onderweg naar morgen. Niets is zo spannend als de volgende stap die je zet. Kom je ook verder?

Vacatures 187

Bij Louwman Group zijn we altijd onderweg naar morgen. Niets is zo spannend als de volgende stap die je zet. Kom je ook verder?

Vacatures 187