Xander Adolfs

Servicemonteur Welzorg, Amsterdam

“De afwisseling van het werk en het sociale aspect spreken mij het meeste aan”

Uitdagende reparatie

Ik werk nu aan een scootmobiel waarvan het programmeringssysteem niet meer goed werkt. Ik moet er een nieuw systeem in hangen. Dat is een uitdagende reparatie. Erg leuk. Vooral als de klant daarna ook tevreden is. Dan ben ik het ook.

Ik haal de scootmobiel uit het schuurtje, loop ermee naar mijn bus. Daar kan ik veel beter aan het werk, want in de bus ligt mijn materiaal. Als een klant problemen heeft, belt hij Welzorg. Dan krijg ik van kantoor een melding en rijd ernaar toe. Ik ben een soort wegenwacht, maar  dan wel flink wat uitgebreider. De wegenwacht plakt vaak een pleister, helpt je weer de weg op, zonder de oorzaak van het probleem aan te pakken. Daarvoor moet je naar je eigen garage. Wij helpen de klacht wel ter plekke.

“Eerst een rem, nu een nieuw programmeringssyteem, straks moet ik nog een tillift repareren. Mooi toch?”

Wanneer het lukt om een klacht te verhelpen, kan ik hier echt blij van worden. Ik weet zelf hoe vervelend het is als er iets mis is met je rolstoel. Mijn zoontje heeft ook een beperking, dus ik merkte thuis aan den lijve hoe lastig het was als zijn vervoermiddel niet optimaal functioneerde. Je bent voor je mobiliteit echt volledig afhankelijk van de techniek. Dankzij mijn zoontje ben ik in dit vak terechtgekomen. Op een beurs in Utrecht voor hulpmiddelen zag ik dat ze servicemonteurs nodig hadden. Dat leek me onmiddellijk iets voor mij. Toen ben ik de sollicitaties in de gaten gaan houden.

Het fijne aan dit werk is de afwisseling. Het kantoor plant wel een route voor mij, maar daar mag ik flexibel mee omgaan. Als ik een melding krijg van een lekke band, plan ik die ertussendoor. Ik ben nu ook meer op mijzelf dan vroeger. Ook dat vind ik wel fijn.

Klantcontact

In mijn huidige vak heb ik wel veel meer persoonlijk contact met de klant. Onderweg spreek ik allerlei mensen. En ik maak hen ook mee in hun privésituatie. Dat is anders dan in mijn vroegere werk. Toen kwam ik de hele dag de werkplaats nauwelijks uit. De diversiteit van het werk en het sociale aspect spreken mij het meeste aan.

Vanmorgen had ik nog rolstoel die in een racestoel stoel was veranderd: hij remde niet meer. De jongen van wie de rolstoel is, scheurt overal naartoe. Doordat hij verschillende beperkingen heeft, is zijn rolstoel erg specifiek. Een leenrolstoel is dan ook geen optie. Ik moest de rolstoel ter plekke onder handen nemen.

Bij Louwman Group zijn we altijd onderweg naar morgen. Niets is zo spannend als de volgende stap die je zet. Kom je ook verder?

Vacatures 180

Bij Louwman Group zijn we altijd onderweg naar morgen. Niets is zo spannend als de volgende stap die je zet. Kom je ook verder?

Vacatures 180